Crama Delta Dunarii si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele La Sapata si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Trattoria Chiriac.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 6 imperecheri realizate cu maiestrie de Alin Sintimbrean (DictionarCulinar.ro):

  1. Frizante Artizanal Feteasca Regala + Camembert Ile de France
  2. Aligote + Brie au bleu Ile de France
  3. Feteasca Regala + Havarti Delaco D’Exceptie,
  4. Roze (Babeasca Neagra) +  Cascaval Sofia,
  5. Babeasca Neagra + Emmentaler Delaco,
  6. Feteasca Neagra + Gouda Delaco D’Exceptie,

Alegerea mea a fost Roze (Cabernet Sauvignon & Merlot) cu Cascaval Sofia.

 

 

In ceea ce priveste Roze-ul  din Babeasca Neagra pot spune ca este un vin cu o nuanta aparte – foaie de ceapa, un nas fin fructat si senzatii gustative asemanatoare, totul impachetat intr-un produs cu aciditate inalta si un rest de zahar generos (la marginea sec-ului), facut pe gusturile mele.

De data aceasta asocierea nu a mai fost una pe gustul meu. Desi imi place Cascavalul Sofia de la Deloaco, acesta a fost sub nivelul vinului. Mi-am permis luxul, (pentru ca a trebuit sa plec mai devereme) sa il combin cu Emmentaler, branza ce era destinata vinului urmator. Combinatia a fost bomba! Chiar daca Emmentaler-ul este jumatate gauri in aceasta combinatie, cu gustul sau usor dulce, de lapte, a pus in evidenta vinul fara a ramane in urma. Recomandare: combinati-le!

Daca vorbim de marketing-ul de la La Sapata ajugem sa ne invartim in jurul gandirii unui singur om, un italian care a invatat foarte bine limba romana si care stie ce face. S-a prezentat la inceputul degustarii, ne-a pus pe masa materiale (fly-ere) cu vinurile ce urmeaza a fi degustate, si-a argumentat fiecare pare si decizie ce a produs un anumit tip de vin si ne-a aratat ca poti face performanta si din 25 de hectare cultivate.

Misiunea cramei este simpla – sa produca vinuri bio, de calitate superioara, din soiuri romanesti.

Inca un exeomplu de omul sfinteste locul. Am mai avut un astfel de exemplu… stiti la cine ma refer?

 

Concluzia serii > Omul sfinteste locul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *