13 ani de ASBO altrui de Vanju Mare si Delaco

Si-au trecut anii…

Aniversarea de 13 ani a ASBO.ro a fost sarbatorita cu un eveniment special de degustare, desfasurat in eleganta atmosfera a Casei Universitarilor din Craiova. O seara dedicata combinatiilor rafinate dintre vinurile Cramei Vanju Mare si branzeturile Delaco.

Ca de fiecare data, Daniel ne-a pregatit o serie de vinuri si branzeturi potrivite. La aceasta aniversare am avut:

Vinul Principelui Tamaioasa Romaneasca si Chardonnay sec

Vinul Principelui Sauvignon Blanc si Riesling Italian demisec

Vinul Principelui Rosé sec si British Cheddar Delaco

Vinul Principelui Cabernet Sauvignon si Syrah

Vinul Principelui Merlot si Syrah demisec

Branza maturata, cu textura granulara si gust dulceag, a pus in valoare taninurile moi si notele de fructe rosii ale acestui cupaj. Un final lung, echilibrat si memorabil.

Evenimentul a fost unul reusit. Casa Universitarilor ne-a incantat cu decorul sau elegant, atmosfera prietenoasa si serviciul impecabil. O surpriza placuta a fost meniul bine ales, care a acompaniat perfect degustarea. Mai ales ca a fost platit de Daniel. Asta ne-a placut cel mai mult.

Ca in orice organizatie, oamenii vin si pleaca, unii performeaza, altii nu. Seara mi-a adus aminte ca toate-s la fel… organizatiile… M-am intalnit cu oameni vechi, m-am intalnit cu oameni noi si mi-as fi dorit sa ma intalnesc cu oameni care nu mai sunt in organizatie.

Am sa fac trecerea spre gastronomie povestind ceva. In timp ce eram la cel de-al patrulea vin, stateam de vorba cu Narcis si i-am zis ca mi se pare ca vinurile de la Vanju Mare au evoluat major. A zis: “Te rog, repeta ce ai zis” si a adus in prim-plan o doamna. Am repetat. Doamna era noul oenolog al cramei. Sper ca i-am facut seara mai buna. Chiar merita. Si aici propozitia de marketing: investiti in oameni, conteaza!

Acum, vorbind despre vinuri, combinatia mea preferata a fost Rosé-ul, cu nuantele sale de fructe rosii, ce a fost un companion perfect pentru textura ferma, dar onctuoasa, a Cheddar-ului. Gustul untos si usor intepator al branzei a fost complimentat de aciditatea vinului. Mi-ar fi placut sa avem Cheddar-ul de lux al celor de la Delaco. Dar poate next time.

Concluzionand, a fost o aniversare savuroasa si o noua pagina in jurnalul nostru de degustari!

P.S. Era sa uit. Anul acesta tortul a fost facut de mama Barbosului. Sa traisca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *