Scorul relativ vreaupizza.ro

Incepand din 1 martie 2013 pe www.vreaupizza.ro functioneaza un nou sistem de rancking, numit “scor relativ”.

Cea mai buna pizzeriei din fiecare localitate primeste scorul relativ maxim: 100%. Scorul relativ al celorlate pizzerii se calculeaza ca procent din cea mai buna. Pot exista doua sau mai multe pizzerii cu un scor relativ maxim, dar este foarte putin probabil (vedeti mai  jos cum se calculeaza scorul).

In calculul scorului intra 4 vectori: numarul de vizite al pizzeriei, procentul review-urilor pozitive, numarul de like-uri ale pizzeriei (me gusta) si calitatea de partener.

Sa detaliem putin. Fiecare din cei 4 vectori este necesar:

1. numarul de vizitatori Рse refera la numarul de vizitatori unici care acceseaza meniul pizzeriei. Dealtfel o pizzerie buna va avea si cautare. In calcularea acestei valori se poate adauga si traficul de pe site-ul pizzeriei folosind vreaupizza.ro gadgets, utilizarea lor fiind descrisa mai clar in postul de pe blog Рgadgets  vreaupizza.ro

2. procentul de review-uri pozitive (recomandari) – sunt luate in considerare ultimele 20 de review-uri in oridine cronologica. Cand utilizatorii apreciaza o pozzerie vor vorbi despre asta. Cu atat mai mult cand au fost dezamagiti! Din motive evidente am limitat numarul de review-uri pe care o persoana le poate face unei pizzerii.

3. numarul de “me gusta” (like-uri) – nelimitat in timp si spatiu, este echivalentul like-ului de pe facebook. O persoana poate sa de like la mai multe pizzerii. Este o masura generala a aprecierii fata de pizzerie, spredeosebire de review care este o masura punctuala si care se refera la produsul servit.

4. calitate de partener vreaupizza.ro – este evident ca trebuie sa urmarim si interesele site-ului.

Concluzionand: noul scror relativ reprezinta o masura mai buna a calitatii pizzeriilor. Sunt luate in considerare popularitatea pizzeriei (vizitatorii), notorietatea pizzeriei (numarul de “me gusta”), impresiile cele mai apropiate (review-urile) si nu in ultimul rand interesul patronatelor pentru promovare – parteneriatul.

Scorul relativ se actualizeaza o singura data pe zi la ora 0:00 si se refera la infromatia din ziua precedenta.

Administratorii vreaupizza.ro vor verifica punctual (autosesizare) sau cand solicitati vectorii pizzeriilor. Orice incercare de fraudare a traficului va fi pedepsita, mergand pana la suspendarea site-ului din portal.

In sperata ca cam facut clar noul sistem de ranking va invitam facem cunoscut si noul nostru slogan: recomand ce-mi place!