Crama Avincis si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele cramei Avincis si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Hotelului Restaurant Five Continents.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 4 imperecheri realizate cu de Alin Sintimbrean (DictionarCulinar.ro):

1. Cramposie Selectionata 2017 – Brie – Ile de France
2. Feteasca Regala 2016 – Havarti Delaco D’Exceptie
3. Avincis Rose 2017 – Emmentaler Delaco
4. Merlot + Cabernet Sauvignon 2015 – Grana Padano Delaco D’Exceptie

Hotelul Five Continents merita o mentiune aparte, este situat in centrul Craiovei, intr-o veche casa boiereasca. Proprietarii au decis sa restaureze locul astfel incat sa pastreze cat mai mult din elementele originale. Rezultatul este wow. Locul este o prezenta sobra, cu detalii high-class. Pentru musafiri pretentiosi cred ca este cea mai buna alegere pentru Craiova.

Revenind la vinisor, alegerea mea a fost Merlot + Cabernet Sauvignon 2015 – Grana Padano Delaco D’Exceptie. Rar… ce sa zic. Rar mi se intampla sa aleg un vin rosu in fata rose-urilor si vinurilor albe… mai ales ca pe masa am avut si un soi romanesc deosebit – Cramposie.  Dar … gusturile alimentare nu se discuta.

Merlot, fratele betivan al lui Merlin (un vrajitor celebru), este unul din vinurile rosii care imi plac. Imi place pentru ca are taninii moi, cum ar zice Narcis, buzele nu stau foarte departe de dinti. Mai mult, imi place in cobinatie cu Grana Padano. Gustul intens, sarat al granei padano este rotunjit de gustul vinului rezultand o explozie gustativa.

Grana Padano, este ruda de la tara a Parmezanului. Cu aroma de alune si nuci este o alegere buna pentru vinurile rosii seci sau pentru platouri cu fructe si produse din carne cruda. Formarea cristalelor de calciu (precipitare) intregesc senzatia gustativa a branzei acestea “scrasnind” la contactul cu dintii.

In ceea ce priveste marketing-ul, dintr-o privire se vede ca cei de la Avincis puncteaza mereu la acest capitol. Spre exemplu la aceasta degustarea ni s-au prezentat o carte. O initiativa castigatoare. Cu siguranta cartea ajunge acasa, unde, fara sa vrei vei mai arunca un ochi peste ea … si automat iti vei aduce aminte de  Avincis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *