Dobra Wine si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Dobra Wine si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Restaurantului Craft.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 6 imperecheri realizate moral de Alin Sintimbrean (DictionarCulinar.ro) :

  1. Sauvignon Blanc demisec – Mozzarella Delaco
  2. Traminer Roz Sec – Havarti Delaco D’Exceptie
  3. Cadarca Rose Sec – Cascaval Sofia Delaco
  4. Merlot Rose Demidulce – Brie au bleu – Ile de France
  5. Pinot Noir Sec – Grana Padano Delaco D’Exceptie
  6. Feteasca Neagra Sec – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie

Alegerea mea a fost Merlot Rose Demidulce – Brie au bleu – Ile de France, cu toate astea branza care mi-a placut cel mai mult a fost, din nou, Havarti Delaco D’Exceptie. Am pastrat o bucata de brazna si am savurat-o cu rose-ul … si mi-a placut chiar mai mult (v2). Din nou asta ar fi fost combinatia facuta de mine.

Nu sunt adeptul gusturilor intense, motiv pentur care in fata branzeturilor cu mucegai le prefer pe cele cu gust atenuat. Intre o branza forte cu mucegai “albastru” si Brie au bleu as alege intotdeauna pe ultima. Fabricată din lapte de vacă pasteurizat (asa cum imi place mie), Brie au bleu, este o branza Brie cu mucegai albastru, o branza frantuzeasca de inspiratie nemteasca, facand parte din branzeturile moderne. Brie au bleu nu are intensitatea si asprimea unei veritabile branze cu mucegai albastru si pastreaza gustul de ciuperci specific branzeturilor Brie.

Vinurile Pogany de la Dobra Wine sunt delicioase. Cele rosii surpirnd prin tanini placuti. Interesant ca numele Pogany ne duce cu gandul la “domnisoara”, dar de fap cei care au creat brandul au avut in minte cuvantul pagan. Interesanta alegere! Pe langa gustul bun, vinurile Pogany ies in fata cu o eticheta aparte, din 1000 de sticle iti dai sema de stilul designerului. In ceea ce privste alegerea unui rose ca preferat nu cred ca mai mira pe nimeni. Rose-ul este pe gustul meu oricand si de ce este mai dulce deaia e mai bun. In cazul de azi m-am multumit cu demidulce 🙂

A! Uitasem! La tragerea la sorti am iesit castigator! Astept cu nerabdare momentul sa-mi savurez premiul.

In ceea ce priveste marketing-ul, eticheta este puncul forte. Aruncati un ochi si tineti mine!