Degustare direct in Crama Bauer

Se spune ca omul sfinteste locul si asa este.

Am participat cu entuziasm la o noua degustare de vinuri, de data aceasta locatia fiind chiar crama producatorului.

Crama Bauer, probabil una dintre cele mai tinere crame din Dragasani ne-a invitat intr-o experienta unica, efectiv “la ea acasa”. Gazdele noastre, sotii Raluca si Oliver Bauer au facut tot ce era posibil ca fiecare din noi sa ne simtim bine.

Spuneam in introducere ca omul sfinteste locul – ei bine neamutul sfinteste locul. Originea distinsului oenolog Oliver Bauer este germana. Si se vede. Totul este curat, ordonat si are logica. Nimic nu este in plus si nimic nu are alocat mai multe resurse decat trebuie. Dintre toate informatiile impartasite de acest om cu noi, am sa duc una mai departe: contrare obisnuintei romanului de a avea dop de pluta la sticla de vin cea mai buna alegere este dupul insurbabul. Analizand la rece Oliver a avut dreptate. Incercati vinurile cu capac insurbabil … probabil sunt facute de oameni care fac lucrurile bine. Filozofia dupa care se ghideaza cei de la crama este simpla: creativitate naturala. Ea spune dintr-o data cu ce oameni avem de-aface. Si pentru ca cine se-asemana se-aduna am sa o amintesc si pe Raluca Oliver, directorul de marketing al cramei, care a reusit sa tranteasca orice sugestie neavizata de marketing venita din partea unor novici in ale market-ului de vin (noi cei prezenti).

Intr-o locatie suberba… pe-un picior de plai, pe-o gură de rai,  iata vin din vale, se cobor la deale, numai blogosferici dornici de degustare … am facut cunsotinta cu cateva din vinurile cramei:

1. Cramposie Selectionata 2015
2. Sauvignon Blanc 2014
3. O.R.A.N.G.E 2014
4. Rose (Negru de Dragasani) 2015

Bineinteles preferatul meu a fost cel cu cea mai mare cantitate de zahar: Cramposie Selectionata 2015. Un vin racoros, cu un usor gust dulceag si foarte aromat. Excelent!

P.S. Ca sa fie nemti pana la capat cei doi soti au desfacut si verificat fiecare sticla pe care ne-au servit-o pentru a nu avea “defect de dop”. Asa da!

Rezumat: racoros, relaxant, excelent