Banu Maracine si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

crama banu maracine

O  noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta intr-un ambiet didactic: Statiunea Didactica Banu Maracine.

Dupa o plimbare prin Hruba, care este impresionanta ca dimensiune si implementare am ajuns intr-o crama renovata, intr-un ambient placut, unde m-as intoarce pentru o noua degustare!

Am degtustat 3 vinuri combinete cu maiestrie, ca de obicei de Alin Sintimbrean, maestrul gusturilor de la dictionarculinar.ro

Combinatiile au fost:

Camembert – Ile de FranceSauvignon Blanc 2008 – 11,4% alcool – biscuiti crackers
Grana Padano Delaco – Cabernet Sauvignon 1997 – 12,8% alcool – ulei de masline si piper
Cascaval Afumat Delaco – Feteasca Neagra 2008 – 13% alcool – struguri negri

 

Cred ca incep sa gasesc un pattern in alegerea celui mai bun vin. Cel mai mult imi plac vinurile usoare, de masa, albe. Posibil si pentru ca ele sunt foarte acide si cel mai adesea spre dulce. Preferatul meu a fost vinul Sauvignon Blanc, dar este posibil (din nou) sa il fi ales pentru ca mi-a placut combinatia cu branza, Camembert-ul fiind o branza moale, cremoasa, catifelata cu gustul sau dulceag cu aroma de ciupercute pe care il ador. Combinatia dintre produse este magica –  vinul etaland aromele branzei si prelungindu-i gustul!

Voi incheia cu un indemn: Craioveni mergeti la Statiunea Didactica Banu Maracine – este aproape si aveti ce vedea!

Bonus: puteti cumpara un vin din anii 70′ la un pret ce nu depaseste 100 lei. Promotie!