Domeniile Samburesti si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

Pinot noir Samburesti

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramei Samburesti si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Ribs House Craiova.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatia Bloggerilor Olteni.

Au fost 6 imperecheri realizate cu maiestrie de Daniel Botea, degustator autorizat de branzeturi:

  1. Domeniile Samburesti Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France,
  2. Domeniile Samburesti Chardonnay + British Cheddar Delaco D’Exceptie,
  3. Domeniile Samburesti Pinot Noir + Emmentaler Delaco,
  4. Domeniile Samburesti Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco D’Exceptie

 

Alegerea mea, desi de obicei aleg vinurile albe,  a fost Pinot Noir + Emmentaler.

Asa cum stim deja, din spusele lui Alin,  Emmentaler-ul e o branza relativ simpla, facuta prin amestercarea unui kilogram de branza cu unul de gauri. Din spusele lui Daniel este un amestec de 1 kg de lapte cu unul de gauri. Trebuie mers la o fabrica sa vedem cum sta treaba. De fapt este o branza originara din valea Emmental din Elvetia, considerata unul din felurile de branza cel mai greu de obtinut datorita procesului de maturare care trebuie sa duca la formarea simultana a gustului si a gaurilor specifice din structura. Mie nu vizualul imi place, ci gustativul. Dulce si usor amaruie, catifelata si detsul de consistenta face din Emmentaler o branza ideala.

In privinta vinului, Domeniile Samburesti sunt un etalon. Pe vremurile lu’ Ceasca’ vinul de calitate superioara produs la Samburesti era folosit sa dreaga vinurile din alte zone. Pinot Noir-ul de Samburesti este surprinzator prin versatilitate, dar elegant prin naturaletea sa presarata cu arome de cirese pietroase si coacaze rosii. Se mai reamarca si arome de lemn dulce. Placut, suav si curgator, de o culoare rosie placuta si lipsit de tanini, vinul se impleteste perfect cu Emmentaler-ul. Ciudata alegere, altadata combinam emmentalerul cu vinuri albe si aceea era alegerea mea preferata, dar de data acesta a fost o portivire perefecta cu acest vin rosu. Felicitari combinatozaurului!

Hidratare la degustare a fost implementata cu ajutorul celor de la Aqua Carpatica. O premiera pentru mine. Speram la mai multe.

 

Daca vorbim de marketing, punctul forte al degustarii a fost produsul. Toate vinurile sunt bine realizate si se asaza in soi. Un aspect mai putin fericit al marketingului este alegerea unui domeniu .com pentru un site de crama romaneasca. Rezultatul, pe cautarea pinot noir samburesti site-ul este ingropat de site-urile distribuitorilor si apare abia in paginile secundare ale cautarii. Desi excelent vizual site-ul foloseste tehnici ce imbunatatesc aspectul, dar care reduc indexarea in motorarele de cautarea. Cu toate acestea dupa cateva clicuri ajungi sa vezi ca site-ul este plin de informatii si bine structurat.

Concluzia serii > cand te ajuta produsul tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ajunge pe masa consumatorului. Apoi te afla toti