O noua degustare de vinuri cu bule, in speta Prosecco si Lambrusco ambele marca Giacobazzi , in locatia Hotelului Restaurant Five Continents.
Evenimentul a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.
Am degustat doua produse oferite de magazine de vinuri si delicatese locale (incepem sa crestem):
1. Prosecco Brut – Giacobazzi
2. Lambrusco Emilia – Giacobazzi
Nu sunt un mare bautor de spumnate, dar ca oricarui supraponderal (de fapt grasut) imi plac bulele din lichidele ingerabile.
Prosecco este un sortiment de vin alb Italian, cu denumire controlata. Poate fi vinificat ca spumant, frizzante sau listinit (linistit).
Lambrusco este de asemnea un vin Italian, din struguri rosii. Denumirea este din nou controlata si acest vinisor se produce in 4 zone din Italia Modena, Parma, Reggio nell’Emilia si Mantua.
Din cele doua produse preferatul meu este Prosecco. Probabil si pentru ca am facut cunostinta cu el in cocktail-uri. Dintre putinele bautri amare pe care le tolerez este si Aperol0-ul, un produs pe baza de vin, cu o culoare nu foarte ortodoxa (oranj nebun). Cocktail-ul clasic din acest produs, care este linistit (nu are bule), include 3 parti Aperol, 2 parti Prosecco si o parte apa minerala. Exista si versiunea in care apa minerala este inlocuita cu Sprite (o perfer pt ca sunt spraponderal). Prosecco potenteaza savoarea Aperolului!
Incercati Aperol cu Prosecco si Sprite!