V.inc si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O  noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta protagonistii au fost vinurile Cramei V.inc si branzeturile lui Delaco, evenimentul desfasurandu-se la Crema Bistro.

V.inc si Delaco

Reprezentantul si in acelasi timp administratorul Cramei V.inc, Yves Schretlen,  ne-a oferit spre degustare 5 vinuri, 2 albe, un rose si 2 vinuri rosii. Tot domnnul Schretlen ne-a spus de ce a ales sa duca munca familiei mai departe si sa dezvolte aceasta afacere: podgoria din Dealurile Dranicului este situata pe un versant delurors, care este mai tot timpul zilei magaiat de razele soarelui, ceea ce face ca strugurii sa se dezvolte optim.

Ca de fiecare data, Alin Sintimbrean, detinatorul dictionar culinar, a imperecheat cele mai bune branzeturi de la Delaco cu cel mai potrivit vin.

Combinatiile au fost:

  1. Sauvignon Blanc – Aperifrais Italie Aperifrais Italie Delaco
  2. Tamaioasa + Sauvignon Blanc – Petit Brie – Ile de France
  3. Blanc de rouge, Cabernet – Emmentaler Delaco
  4. Rose – Brie au Bleu – Ile de France
  5. Merlot – Danish Blu Traditional – Castello

Am sa ma opresc putin asupra primei combinatii.

Aperifrais Italie – este o crema de branza cu “topping” de legume (masline, ceapa, rosii) si condimente italiene –  20 de bucati de branza proaspata  cu textura cremoasa. Recomandare de sevire este pe biscuiti rotunzi, cu gust neutru sau usor sarat. Vor arată foarte foarte bine si vor fi deliciosi!

Alin, a combinat acest deliciu cu vinul Sauvignon Blanc, un vin alb sec, puternic alcoolic, care s-a combinat de minune cu textura grasa a branzei, potentandu-se reciproc.

De apreciat initiativa gazdei de a aduce la un eveniment cultural – degustarea de vin – un alt eveniment cultural – muzica live: vioara + pian, interpretata de doi membri ai Filarmonicii Oltenia Craiova.

Merita mentionat ca in locatia Crema Bistro se mananca si o pizza excelenta, iar vinerea au o promotie interesanta: la fiecare pizza comandata – all you can drink!

 

In final voi descrie senzatiile lasate de vin, branza, si combinatia lor: sec, cremos, adorabil.