12 ani de Craiova Blog Meet si inca o degustare cu Vinju Mare

Si au trecut 12 ani, de la prima noastra intalnire blogosferica. O mana de oameni, novice in alte blogosferei, s-au intalnit atunci ca sa discute experiente digitale si viitorul bloggingului.

La momentul respectiv perspectivele erau sumbre, bloggeritul era in cadere libera, Google si Facebook canibalizasera totul. Cu toate acestea cel putin doua lucruri au stat la revenirea blogging-ului:

  • necesitatea de continut de calitate pe care cele doua plaforme au realizat-o mai tarziu cand si-au recalibrat algoritmii
  • noutati legislative care au obligat platformele de social media sa imparta profitul lor si creatorilor de continut – astfel au aparut asa-zisii influenceri si cu ei odata a crescut lumea blogului.

Probabil si aparitia de platforme noi (vezu TikTok) si alti factori au contribuit, dar mintea mea face trimitere doar la cele doua aspecte.

Din cei ce am fost acum 12 ani unii au disparut, altii au progresat (a se vedea “Jupanu Daniel“) iar altii au ramas in umbra, ca mine. Ce este important este ca in timp au aparut oameni noi. Si continua sa apara.

 

Seara de azi a fost cu emotie, o droaie de oameni cu background diferit dar cu un numitor comun – blogging-ul – s-au strans la Casa Romanescu, locatie bine aleasa de “Jupanu Daniel” impreuna cu Sf. Ilie. Casa Universitarilor, cum era denumita odinioara a evoluat. Bucataria si preparatele sunt performate. Locatia este ingrijita. Personalul este atent. La sfarsitul zilei este un loc unde vrei sa petreci o editie aniversara.

 

Prietenii nostrii, pentru ca le putem spunea asa, fiind la a 4-a degustare, Domeniile Vinju Mare, au fost la inaltime si au organizat o degustare aniversara. Au pus pe masa 3 vinuri strasnice:

  • Mirage Riesling Italian sec,
  • Mirage Rose sec,
  • Divin Feteasca Neagra demisec.

Ne-am bucurat de prezenta domnului Ion Girnita, proprietarul cramei care ne-a povestit despre vinuri si despre crama. De la acesta am aflat ca  Domeniile Vinju Mare au magazin in Craiova pe  Bulevardul Carol nr. 84, vis a vis de Hotel Rexton.

Dupa cum stiti, cand am de ales vinuri, de obicei aleg alb. Dar cand aleg rosu, adesea este Feteasca Neagra. DiVIN-ul, este un vin sec, de culoare rosu-rubiniu intens, bine structurat, cu arome de prune bine coapte și fructe negre de pădure. Este in acelasi timp  catifelat dar corpolent.  Poate fi asociat cu branzeturi fine, friptura de porc, miel sau deserturi cu ciocolata. A mers de minune cu fripturile de la Casa Romanescu.

Nota de marketing: daca acum ceva timp la cautarea Domeniile Vinju Mare printre primele link-uri apareau eMag-ul si alti furnizori, acum primul link este link-ul cramei. Si asta conteaza. Si direct prin vizte pe site si indirect prin autoritatea numelui corect trimsa de motorul de cautare.

Concluzie: tineti bloggerii aproape si veti ajunge sus in cautari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *