Crama Dradara si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramei Daradra, si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco intr-o locatie deja consacrata evenimentului  – C House Milano.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatia Bloggerilor Olteni.

Au fost 6 imperecheri realizate cu maiestrie de Daniel Botea, degustator autorizat de branzeturi:

 

  1.  Feteasca Regala 2022 + Aperifrais Ile de France
  2.  Mustoasa de Maderat 2022 + Havarti Castello
  3.  Sauvignon Blanc 2022 + Chevre Ile de France
  4.  Orange Wine 2022 + British Cheddar Delaco D’Exceptie
  5.  Cupaj Roșu Conac (70% Feteasca Neagra 15% Merlot 15% Cabernet Sauvignon) + Cascaval Sofia Delaco
  6.  Cupaj Roșu  Premium (50% Merlot 50% Cabernet Sauvignon) + Grana Padano Delaco D’Exceptie

Trebuiue sa marturisesc ca de putine ori am fost la o degustare si mi-au placut toate vinurile. Adica s-a mai intamplat o singura data. S-a intamplat mai des sa nu imi placa niciunl, dar aici nu e o problema, pentru ca poate nu era ziua mea de baut vin.

La degustara de astazi mi-au placut toate. Pana si Orange-ul, care de obicei il asemui cu gustul de jucarii de platic, a fost bun. Mi-a placut Sauvignon Blanc-ul, care a fost intens vizitat de pisica, mi-a placut si mustoasa, fiind prima data cand degust acest soi. Ce sa mai incolo si incoace…. mi-au placut toate.

Cu toate acestea votul final a mers la Cupajul Roșu  Premium. Merlot-ul, a reusit sa tina in frau pe fratele mai souvaje si sa ii linisteasca taninii, facand din cupaj un vin de exceptie.

Desi daniel a propus cobinatia cu Grana Padano, nici macar nu am incercat-o pentru ca pe masa aveam Havarti. Si Havarti este branza mea preferata in materei de degustari. Havarti este o branza  aromata si cremoasa, obtinuta din lapte de vaca, de origine daneza, fiind mentionata de prin 1852, in regiunea Havarthigaard in Øverød. Este maturata dar ramane cremoasa si daca se incalzeste se topeste si curge.

Combinatia cu Havarti-ul este geniala. Daca in degustari precdente alegeam vinul (care era alb) mai jos ca braza, de data acesta cele doua au stat la acelasi nivel. Taninii blanzi vin si grasimea din branza au facut curcubeu gustativ.

 

Povestea de marketing de azi este despre produs. Cand ai un produs bun ai avantaj competitiv. Este cazul cramei Dradara. Numele firmei este greoi, o sa imi fie greu sa il pronunt cand il recomand. Dar produsul ma va obliga. As fi preferat oricand un unme cu paritate consone vocale mai buna. Pe langa asta va mai spun ca gasiti un magazin online al cramei, pentu ca vinurile nu sunt de supermarket. Si daca v-ati gandit vreodata ca un produs bun nu se face cu sacrificii, gresiti. De la reprezentatul cramei am aflat, ca doar vinurule care sunt reusite ajung sa fie imbteliate si comercializate, astfel, pentru unul din vinurile de astazi doar 25% din producetie s-a pastrat si imbuteliat.

Concluzia serii: Cand ai un produs competitiv, restul este joaca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *