Timpul trece si nu se mai intoarce. Dar poate ca e bine asa.
Uite asa, parca ieri eram cu Daniel in DaVinci unde oficializam primele blogmeeturi. Si poof! au trecu 10 ani.
Astazi am sarbatorit #CraiovaBlogMeet10ani
Wow. Primul lucru care imi vine in minte cand ma gandesc la asta este ca daca faci ceva bine si cu drag ajungi performant. Si aici nu ma refer la mine. Ci la Daniel Botea. Desi am inceput acest drum cam impreuna, el prin munca si seriozitate a ajuns departe. Eu inca ma joc. Si probabil ma voi juca in continuare. Pentru ca imi place aceasta joaca.
Al doilea lucru este ca desi nu sunt mare blogger, am ajuns prin acest joc sa cunosc o sumedenie de oameni faini. Unii au intrat in scena si-au facut numarul si au plecat. Altii au ramas. Probabil altii vor veni. Blogging-ul este despre socializare!
Acum, revenind la ziua de 27, am sarbatorit-o regeste. Ma rog, nu regeste, doar primareste, pentru ca s-a intamplat in Casa Romanescu, fosta Casa Universitarilor. Un loc deosebit, cu ceva istorie, renovat recent si primitor. Ceea ce a fost si mai interesant a fost ca sf. Ilie (Dana Ilie) a fost ghidul nostru din partea tururi ghidate Craiova. Daca vreti sa aflati ce nestemate avem in Cariova noastra dati-i un semn si mergeti la un tur ghidat. Merita
Evenimentul a fost animat de Crama Radacini. Cumva semnatic foarte interesant. La 10 ani, cand prindem radacini ca asociatie, intr-un loc martor al radacinilior Craiovei si band un vin care se numeste Radacini.
Crama ne-a oferit spre degustare 5 vinuri alese:
- Spumant Brut Blanc de Cabernet,
- Ampre Viorica – vin alb sec,
- Fiori Feteasca Neagra + Syrah,
- Rara Neagra + Saperavi
- Spumant roze dulce Vero si moscato
Nu cred ca mai are rost sa amintesc ca imi plac vinurile dulci. Dar cand in ecuatie apar si bulele… este nebunie. Pe departe cel mai apreciat vin, Spumantul Roze, a fost vedeta serii, primind cele mai multe aprecieri. Si … ca prin minune… in urma tragerii la sorti ajungand la mine. Este un vin effervescent cu un buchet plin de viata, cu arome de fructe rosii proaspete, capsuni si zmeura. Cu recomandarea de a fi servit rece la 4 °C este un spumant rotund si jucaus care l-as servi ca desert in fiecare seara.
Dupa un pic de cultura (turul ghidat de Sf. Ilie), si mai multa cultura (degustarea de la Radacini) a urmat petrecera dansata si tortul. Pentru ca 10 ani inseama in viata unui om deja obicei (sa nu zic isotrie), tortul pe care l-am servit a fost facut de mama lui Geordan (fost blogger, actual kinetoterapeut in Germania – cu care am ramas prieteni si ne vedem cu drag de cate ori vine pe meleaguri Oltenesti). La mai mare! Sa ne tina si sa va tina obiceiul si la #CraiovaBlogMeet20ani
Ca sa nu uit de putin marketing: luati de va uitati la site-ul Radacini. Aveti ce invata: de la asezare in pagina, la combinatii de culori, la claritate si pana la pozele de o deosebita calitate. Si mai mult… in 3 limbi! Faceti ca ei!