Crama Budureasca si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin2

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, am degustat produsele Cramei Budureasca din nou si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in incinta Restaurantului Il Calcio.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 4 imperecheri:

Premium Chardonnay + Havarti Castello
Premium Fume + Emmentaler Delaco
Premium Busuioaca de Bohotin + Cascaval Sofia Delaco
Premium Shiraz + Gorgonzola Delaco D’Exceptie

 

De remarcat, ca fata de prcedenta degustare, singrua combinatie pastrata a fost Fume + Emmentaler.

O alta remarca importanta este ca de data aceasta toate vinurile au fost premium.

 

Alegerea mea a fost Premium Busuioaca de Bohotin + Cascaval Sofia Delaco.

Cascavalul Sofia este cascavalul de zi cu zi. Desi mi-au placut toate branzele nemucegaite din seara, branza preferata a fost Havarti Castello. Am pastrat o bucata si pentru Busuioaca si s-a meritat. Combinatia fiind mai buna, zic eu.

Havarti este o branza daneza aromata si cremoasa, obtinuta din lapte de vaca. Este semi-moale, cu gust unots, dulceag si cu o aciditate specifica. Este moale  si supla si in acelasi timp se topeste cumva la contactul cu papilele gustative. Din experinta proprie as zice ca bradnul Castello, este unul din brandurile de top (premium) de la Delaco. Orice produs sub marca Castello, este cumva diferit in bine fata de acelasi produs sub alta marca.  Daca aveti de ales intre Castello si altceva…. alegeti premium.

 

La un pret de aproximativ 35 de lei la momentul scrierii articolului, pe site-ul cramei, Premium Busuioaca Sec 2020, este un vin de o culoare roz intens și sclipitor, cu un parfum delicat de zmeură și dulceață de căpșune. Gustul este bine structurat, iar aciditatea este vibrantă. Post-gustul este  frucat cu note de suc de rodie și coacăze roșii.

Busuioaca de Bohotin provine, așa cum o sugerează și numele, din regiunea Bohotin, aflată în sud-estul județului Iași. Este un soi foarte aromat și plin de caracter, ce oferă vinurilor din care este produs note de dulceață de trandafiri, piersică și miere de albine. Este unul din cele 3 soiuri aromate de vin din Romania. Si imi plac toate.Recomandare de servire este la 7 – 9°C. Personal il prefer mai rece.

Remarca de marketing: La precedenta degustare atrageam atentia ca Budureasca are un site cu magazin online foarte bine realizat. Nu s-au oprit aici si au facut si versiunea de site pentru piata globala. Bine consiliati au ales un site in domeniul .com pentru ca odata ce ai devenit companie globala se impune. Thumbs up for the idea.

Concluzia degustarii: combinatiile proprii sunt mai bune decat combinatiile altora

A! Si era sa uit, a fost pentru prima oara cand Ruxi a castigat la tragerea la sorti.