Crama Aramic – oameni de actiune

Exemplu de astazi vine de la domnul Adam Craciunescu, proprietarul cramei Aramic. De profesie inginer silvic, domnia sa apropiindu-se de pensie, află ca există fonduri nerambursabile pentru infiintarea de crame. Si ACTIONEAZA! Identifica zona Silagiu unde află ca a fost o zona viticola de pe vremea colonistilor svabi, dar care, pe model romanesc este in paragina. ACTIONEAZA din nou! Acceseaza fonduri pentru a relansa activitatea. In timp, ACTIONEAZA din nou, si mai acceseaza fonduri pentru extinderea activitatii.

 

In prezent se poate mandri cu realizarile sale – am degustat vinurile propuse chiar de domnia sa intr-o crama moderna, realizata cu bun gust, aflata chiar in mijlocul viei.

 

Pe langa actiune domnule Craciunescu dovedeste si pasiune, venind personal sa ne prezinte fiecare vin din pahar si combinand degustarea cu un platou de branzeturi si mezeluri. A venit special pentru noi, in ziua de duminica, atunci cand nu mai avea alte evenimente la crama. Si a venit personal.

 

Am degustat 5 vinuri, dupa cum urmeaza:

  • Feteasca Alba,
  • Cupaj Alb de Silagiu – Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba,
  • Roze din Pinot Noir,
  • Feteasca Neagra,
  • Cupaj Rosu Rezerva – Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon.

 

Preferatul meu a fost cupajul alb. Imi plac vinurile aromate, si in acest cupaj s-a combinat un soi semiaromat – Muscat Ottonel. Vinificat in sec, cu o culoare galben-verzuie, este complex, având fructuozitate, prospetime și mineralitate, combinand  caracteristicile celor trei soiuri. Cu o aciditate ridicat, l-as fi preferat mult mai rece decat a fost servit. Dar a fost ce trebuie.

 

Revenind la morala zilei: actiunea face diferenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *