O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am (re)degustat produsele Cramei Dragasi, si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco intr-o locatie deja consacrata evenimentului – C House Milano.
Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatia Bloggerilor Olteni.
Au fost 5 imperecheri realizate cu maiestrie de Daniel Botea, degustator autorizat de branzeturi:
1. Pelerin Cuvée Blanc ( Sauvignon Blanc + Pinot Gris) + Aperifrais Ile de France,
2. Pelerin Sublim Fumé (Sauvignon Blanc) + Camembert Ile de France,
3. Pelerin Rosé + Emmentaler Delaco,
4. Pelerin Ramato (Pinot Gris) + British Cheddar Delaco D’Exceptie,
5. Arhon Cabernet Franc 2017 + Grana Padano Delaco D’Exceptie.
Alegerea mea, a fost una clasica. Am ales Pelerin Ramato (Pinot Gris) + British Cheddar Delaco D’Exceptie. Cred ca a fost alegerea publicului, pentru ca a primit cele mai multe aprecieri.
Cand vine vorba de bucuria unei experiente gastronomice rafinate, vinul si branza au un loc special in inimile noastre. Combinatia de astazi a fost divina, a trezit toate simturile Acest duo este echivalentul unei simfonii culinare, in care notele subtile si aromele intense se impletesc intr-o armonie perfecta.
Începem cu vinul, Pelerin Ramato, un vin Pinot Gris de o subtilitate uimitoare. Acest vin se dezvaluie treptat in pahar, la fel cum un pelerin descopera noi peisaje in calatoria sa. O culoare roz-aramie, tandra, incanta privirea, iar prima inghititura ne poarta pe o calatorie senzoriala de neuitat. Gustul catifelat, aciditatea curata si finalul persistent m-au cucerit de la prima inghititura.
Pentru a insoti aceasta bijuterie vinicola, Daniel a combinat British Cheddar Delaco D’Exceptie, o branza care iese in evidenta in lumea branzeturilor. Textura sa neteda si cremoasa este perfect complementata de notele subtile de fructe exotice ale vinului Pelerin Ramato. Aceasta branza se potriveste perfect cu vinul, creand o sinergie de arome si arome care va ravasa papilele gustative.
Aceasta combinatie ar fi ideala pentru a insoti preparate ca fructe de mare, peste sau preparate din carne alba. Cu toate acestea au fost minuate si in prezenta coastelor de porc de la C House.
La inceput am zis ca alegeara mea a fost una clasica, pentru ca, la degustarea din 2016 am preferat acelasi vin.
Povestea de marketing de azi este despre magazine online. Daca in 2018 observam ca este prima degustarea la care primim materiale scrise despre vinuri, astazi vad ca cei de la Dragasi s-au aliniat cerintelor zilelor noastre si au un site informativ despre produse (bine pus la punct) si care are atasat un magazin online functional. Asa se tine pasul cu tehnologia!
Concluzia serii: Tine pasul cu tehnologia!