Klaus and Barroso, in Craiova, la Inspire

 

Klaus & Barroso

 

Stand-up comedy este o forma de divertisment in care un comedian, cunoscut sub numele de stand-up comedian, se prezinta in fata unei audiente live si livreaza monologuri umoristice, anecdote sau povesti comice. Acest gen de entertainment are origini indelungate, cu radacini in vaudeville si burlesque, dar a evoluat intr-o forma distincta in anii ’50 si ’60 in Statele Unite.

Elementul central al stand-up comedy este comicul solo care interactioneaza direct cu publicul. Acest stil de prezentare directa a umorului permite comedianului sa abordeze subiecte variate, de la experientele personale la observatii sociale, politice sau culturale. Un alt aspect definitoriu al stand-up-ului este umorul autentic, sincer si adesea autoironic, care creeaza o legatura intima intre comediant si audienta.

In Romania, stand-up comedy a castigat popularitate in ultimii ani, devenind o forma de divertisment apreciata de publicul larg. Comediantii romani abordeaza teme variate, inclusiv traditii locale, stereotipuri culturale, viata de zi cu zi si alte subiecte care rezonaza cu audienta autohtona. Scenele de stand-up comedy se gasesc in cluburi, teatre sau chiar in mediul online, prin intermediul platformelor sociale si a emisiunilor specializate.

Multi dintre comediantii romani au reusit sa-si construiasca cariere de succes si sa obtina recunoastere pe plan international. Stand-up-ul romanesc se caracterizeaza printr-o abordare directa, sincera si adesea autoironica, oferind o perspectiva unica asupra culturii si societatii romanesti.

Avantajul stand-up-ului este ca filtreaza rapid talentele. Fiind o interactiune directa, nemarginita cu publicul doar comediantii talentati ascensioneaza.

Interesant pentru Romania este ca acestia se grupeaza si produc filme de comedie, de cele mai multe ori savuroase, asa cum a fost filmul Taximetristi lansat la inceputul anului 2023 si disponibil pe Netflix – fiind al patrulea titlu ca numarul de ore vizionate pe aceasta platforma in Romania.

Klaus & Barroso este o noua comedie produsa de Bold Film Studio, dupa succesul filmului Taximetristi . Directorul de imagine al filmului este Mihai Marius Apopei, montajul este realizat de Tudor D. Popescu, iar scenografia si costumele sunt semnate de Alexandra Panaite. Klaus & Barroso va fi distribuit de Forum Film, din 16 ianuarie 2024, in cinematografele din toata tara.

Filmul are in distributie pe: Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu, Carol Ionescu, Alexandru Ion, Vlad Dragulin, Rolando Matsangos, Codrin Boldea, Vlad Brumaru, Cezar Antal, Madalina Craiu, Serban Pavlu, Victoria Raileanu, Alin Florea, Madalina Stoica, Bogdan Farcas, Cata Nicolau.

Un barman (Klaus) si un bodyguard (Barroso) incearca sa tina sub control o petrecere a burlacilor, cu un mire timid, un nas guraliv, prieteni si colegi de munca, un sef de gasca, o dansatoare curajoasa, un vecin traznit, surprinsi de o patroana furioasa si deranjati de niste musafiri nepoftiti.
Dar iubirea isi face loc in poveste in mai multe feluri si ar putea salva o situatie fara iesire…

Ca sa nu divulgam secrete, va invitam la film. Actorii Cosmin „Micutzu” Nedelcu, Adrian Nicolae si Vlad Brumaru vor fi prezenti pe 23 ianuarie, ora 19:00, la ora intalnirea cu publicul de la Cinema Inspire VIP – Electroputere Mall, inaintea proiectiei filmului ce va incepe la ora 19:30 si invita spectatorii la o discutie dupa vizionarea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *