O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramei Budureasca si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in incinta Restaurantului Marmara.
Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.
Au fost 4 imperecheri:
Sauvignon Blanc sec – Mozzarella, busuioc
Fume sec –Emmentaler, struguri albi
Rose sec – Brie au bleu, crackers
Shiraz sec – Danish blue, nuci Pecan
Alegerea mea a fost Shiraz sec cu Danish blue si nuci Pecan.
Despre Danish blue nu mai sunt multe de spus. Orice cunoscator de branzeturi o stie si o apreciaza. Este o branza cu mucegai albastru nobil, cu gust bine conturat, picant, usor sarat.
Shiraz, imi place cum suna, imi place ce senzatie gustativa ofera. A fost prima intalnire cu acest soi. Este un vin rosu cu reflexe violet, cu arome complexe de condimente, fructe negre si note de stejar. Gust puternic de fructe de padure, cu o buna integrare a taninilor naturali de stejar, ce dau vinului un final lung, placut. Probabil cel mai mult imi plac la acest vin taninii “potoliti”.
Postgustul lung al Ghiraz-ului se impleteste bine cu postgustul lung de Danish blue, nucile potentand doar gustul initial. O combinatie pe care o recomand
Remarca de marketing: Budureasca are magazin online. Asa da!
Concluzia degustarii: potolit, postgust, impletit