O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramei Daradra, si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco intr-o locatie deja consacrata evenimentului – C House Milano.
Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatia Bloggerilor Olteni.
Au fost 6 imperecheri realizate cu maiestrie de Daniel Botea, degustator autorizat de branzeturi:
- Mezzin (vin spumos extra dry) + Aperifrais Ile de France,
- Darabont Feteasca Regala (alb sec) + Camembert Ile de France
- URME Cuvee Alb (alb sec, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba) + Havarti Castello,
- Fleurt (rose sec, Burgund Mare, Feteasca Neagra) + British Cheddar Delaco D’Exceptie,
- URME Cuvee Rosu (rosu sec, Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon) + Cascaval Sofia Delaco,
- Projekt M (rosu sec, Merlot) + Grana Padano Delaco D’Exceptie.
Cateodata iti doresti mai mult. Cam asa si asta seara. Si am sa ma explic. Alegerea serii pentru mine a fost una clara URME Cuvee Alb (alb sec, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba) + Havarti Castello.
Despre Havarti am tot scris si am sa mai scriu. Havarti este o branza daneza aromata si cremoasa,semi-moale, obtinuta din lapte de vaca. Numele provine din anul 1852, din regiunea Havarthigaard in Øverød si este maturata timp de 2-3 luni minimum. Are un gust untos, dulceag si usor acid, cu o arma de unt proaspat si textura moale si supla. Ca de fiecare data recomand sa o incercati incalzita (chiar la microunde).
Despre vinuri pot zice ca am fost impresionat central. Am dat de prima crama care aduce concepte noi domeniului sau le implemeneteaza pe cele existente – adica inoveaza. Astfel, crama are o sectiune pe site numita inovare, familiadarabont.ro, si ca sa nu va chinuiti am sa va insir ce au invovat ei:
- monitorizeaza insectele din vie
- folosesc dopuri screu-cap, preferatele mele
- imbuteliaza la doza, ce e drept, nu de toate
- stropesc vindul cu drona
- se foloses de etichete termosensibile pentru a indica temperatura optima de servirea a vinurilor.
Uite ca se poate si inova intr-un domeniu vechi de cand timpu, sau poate un pic dupa dinozauri.
Ziceam in introducere, ca unerori iti doresti mai mult. Mi-ar fi placut sa ii cunosc pesonal pe oamneii din spatele cramei, probabil am fi avut de invatat de la ei. Maybe next time, who knows. Cu toate astea, Daniel s-a descurcat exmplar in a ne prezenta vinurile.
A doua dorinta a mea, de “mai mult”, in acesta seara, a fost de combinatia vinului cu branza…. le-am topit cam repede. Urme Cuvee Alb, este un vin alb, cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, deloc dulce (cu rest de zahar sub 2, cu aciditate de 6.4 g/L si sevit la temperatura potivita. Vinul completeaza perfect branza, nu o acopera si nu este devansat de aceasta.
Ca sa vorbim si despre marketing, avem doua directii.
- Daca inovezi ai ce povestii si iesi in fata.
- Politica de pret este importanta pentru o firma, iar cei ce stiu ce produse au, nu se vand ieftin. Astfel niciun produs nu este sub 40 de lei.
Concluzia serii: cand inovezi, lumea vorbeste despre tine. Si nu e greu sa invozi trebuie doar sa ai minte deschisa!
P.S. Hidratare by Dolce Vita.