Crama Darabont si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

 

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramei Daradra, si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco intr-o locatie deja consacrata evenimentului  – C House Milano.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatia Bloggerilor Olteni.

Au fost 6 imperecheri realizate cu maiestrie de Daniel Botea, degustator autorizat de branzeturi:

 

  1. Mezzin (vin spumos extra dry) + Aperifrais Ile de France,
  2. Darabont Feteasca Regala (alb sec) + Camembert Ile de France
  3. URME Cuvee Alb (alb sec, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba) + Havarti Castello,
  4. Fleurt (rose sec, Burgund Mare, Feteasca Neagra) + British Cheddar Delaco D’Exceptie,
  5. URME Cuvee Rosu (rosu sec, Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon) + Cascaval Sofia Delaco,
  6. Projekt M (rosu sec, Merlot) + Grana Padano Delaco D’Exceptie.

 

Cateodata iti doresti mai mult. Cam asa si asta seara. Si am sa ma explic. Alegerea serii pentru mine a fost una clara URME Cuvee Alb (alb sec, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba) + Havarti Castello.

Despre Havarti am tot scris si am sa mai scriu. Havarti este o branza daneza aromata si cremoasa,semi-moale, obtinuta din lapte de vaca. Numele provine din anul 1852, din regiunea Havarthigaard in Øverød si este maturata timp de 2-3 luni minimum. Are un gust untos, dulceag si usor acid, cu o arma de unt proaspat si textura moale si supla. Ca de fiecare data recomand sa o incercati incalzita (chiar la microunde).

Despre vinuri pot zice ca am fost impresionat central. Am dat de prima crama care aduce concepte noi domeniului sau le implemeneteaza pe cele existente – adica inoveaza. Astfel, crama are o sectiune pe site numita inovare, familiadarabont.ro, si ca sa nu va chinuiti am sa va insir ce au invovat ei:

  • monitorizeaza insectele din vie
  • folosesc dopuri screu-cap, preferatele mele
  • imbuteliaza la doza, ce e drept, nu de toate
  • stropesc vindul cu drona
  • se foloses de etichete termosensibile pentru a indica temperatura optima de servirea a vinurilor.

Uite ca se poate si inova intr-un domeniu vechi de cand timpu, sau poate un pic dupa dinozauri.

Ziceam in introducere, ca unerori iti doresti mai mult. Mi-ar fi placut sa ii cunosc pesonal pe oamneii din spatele cramei, probabil am fi avut de invatat de la ei. Maybe next time, who knows. Cu toate astea, Daniel s-a descurcat exmplar in a ne prezenta vinurile.

A doua dorinta a mea, de “mai mult”, in acesta seara, a fost de combinatia vinului cu branza…. le-am topit cam repede.  Urme Cuvee Alb, este un vin alb, cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, deloc dulce (cu rest de zahar sub 2, cu aciditate de 6.4 g/L si sevit la temperatura potivita. Vinul completeaza perfect branza, nu o acopera si nu este devansat de aceasta.

 

Ca sa vorbim si despre marketing, avem doua directii.

  1. Daca inovezi ai ce povestii si iesi in fata.
  2. Politica de pret este importanta pentru o firma, iar cei ce stiu ce produse au, nu se vand ieftin. Astfel niciun produs nu este sub 40 de lei.

 

Concluzia serii: cand inovezi, lumea vorbeste despre tine. Si nu e greu sa invozi trebuie doar sa ai minte deschisa!

 

P.S. Hidratare by Dolce Vita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *