Crama Meninni si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

Menini Frizzante bolboroace

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramei Meninni si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco pe terasa Restaurantului Planter’s.

Fiind un eveniment marca “Branzeturi cum se… cuVin” pairing-ul a fost facut la recomandarea lui Alin Sintimbrean, autorul DictionarCulinar.ro, iar prezntarea branzeturilor de Daniel Botea, presedintele Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 4 imperecheri:

Frizzante Rose – Camembert, mar + crackers
Tudor Sauvignon Blanc + Tamaioasa Romaneasca – Emmentaler Delaco, struguri albi
Tudor Rose din Pinot Noir – Brie au bleu, struguri roz + crackers
Tudor Cabernet Sauvignon + Negru de Dragasani – Grana Padano Delaco, oțet balsamic

Evenimentul s-a potrivit ca o manusa peste venirea in tara a bunului meu prieten (si blogger) Pavel Dan (Geordan) de la Capra Mea… ma rog a lui. Intr-o atmosfera relaxata am savurat pe rand vinurile si branzeturile pe terasa situata chiar in Parcul Nicolae Romanescu, dicutand combinatiile.

Alegerea mea a fot cupajul Tudor Sauvignon Blanc + Tamaioasa Romaneasca cu Emmentaler. La struguri nu prea am ajuns … ca erau cam acri.

Originara din valea Emmental din Elvetia, Emmentaler-ul este branza care se obtine amestecand in proportie de 1 la 1 branza cu gaurile… cu toate astea este in topul preferintelor mele. Este dulce, corpolenta, si putin aromata olfactiv. Cred ca este specifica oamenilor plinuti. Sunt corios daca GeorDan a amintit-o.

Cupajul Sauvignon Blanc cu Tamaioasa Romaneasca este unul reusit avand o aciditate ridicata si o aroma placuta. Cu toate acestea nu este un vin greu. Se bea cu palcere si in cantiati apreciabile. A fost primul vin care s-a terminat.

Combinatia Emmentaler-ului cu vinul este magnifica… prin simplitate. Cele doua elemente se potrivesc si nu se acopera, ba din contra se potenteaza. Singurul lucru care nu m-a lasat sa savurez momentul a fost curiozitatea de a gusta ultima combinatie – Tudor Cabernet Sauvignon + Negru de Dragasani – Grana Padano Delaco.

Concluzia alegerii mele: de seara, catifelat, placuta!

P.S. Este a doua crama care au somelier/reprezentant femela: Ancuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *