Cramele Recas si Delaco: Branzeturi cum se… cu Vin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele Cramelor Recas si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Restaurantului Fajitas Tex-Mex.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 3 imperecheri realizate cu maiestrie de Alin Sintimbrean (DictionarCulinar.ro):

1. Regno Sauvignon Blanc + Brie si crackers,
2. Regno Rosé (Pinot Noir) + Maasdam Delaco D’Exceptie,
3. Regno Negru de Dragasani + Gouda Delaco D’Exceptie si piper mozaic.

Alegerea mea a fost  Sauvignon Blanc + Brie.

Daca era sa fac eu combinatiile, cred ca, la randul meu,  as fi alaturat Sauvignon blank-ul cu brie. Incep sa ma pricep.

 

Cum aminteam si in alte articole, Delaco este unul din cei mai mari jucatori de pe piata de branzeturi din Romania, parte integranta a grupului francez Savencia. Aduce in Romanai multe bunatati printre care si branza brie. Denumita dupa provincia cu acelasi nume, brie este considerate regina branzeturilor frantuzesti. Este fabricată din lapte de vacă pasteurizat. Are o textura moale si o culoare alb gălbuie, usor gri sub coajă. Aroma gustativă este de nuca, cu nuante de ciuperci. Mirosul rivalizeze cu cel al Camembert-ului. La suprafata are o coaja comestibilă, cu mucegai alb. Se serveste la temperatura camerei, cu felii de baghetă proaspătă și crocantă sau cu fructe, adesea in companai unui vin alb.

 

Gama Regno Recas reprezinta, alaturi de Domeniile Recas, omagiul prodcatorului adus terroir-ului banatean, cu ocazia celor 25 de ani de Cramele Recaş. Gama de vinuri cuprinde 8 etichete, destinate exclusiv sectorului HORECA, majoritatea oferind un sortiment de vin monovarietal. Cu mica lor experienta, cei de la Recas reusesc sa ne puna in pahare un Sauvignon Blanc prearat curat, cu mirosul necesar si gustul care trebuie.

 

In ceea ce priveste marketing-ul, cei de la Recas dau clasa tuturor, personal consider ca este cel mai cunoscut brand din vinurile romanesti.

Din fericire, nu se bazeaza doar pe nume si investec permanent in tehnologie, spre exemplu, dopurile sticlelor de la vinul de asta seara reprezinta o premiera pentru Romania, fiind realizate, după patentul Normacorc dintr-un polimer al uleiului de trestie de zahar, rezultatul garantand lipsa contaminantilor specifici dopurilor de pluta si rezistenta si elasticitate mai mari in timp.

 

Concluzia serii > Faceti ca Recas, investiti in tehnologie.