Degustare Domeniile Prince Matei

O noua degustare de vinuri  in locatia C House.

Crama a fost una de exceptie, pe numele ei de scena Prince Matei. Domeniile Prince Matei  se afla in Comuna Vernesti, sat Zoresti, Buzau.  Are 7o de hectare în jurul celor două dealuri:  Teganeanu si Zorilor, iar vita are o vechime mai mare de 40 de ani. Zona este cunoscuta pentru un terroir care cere respect, maiestrie si migala pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potential de învechire foarte bun.

Am degustat 5 vinuri:

  1. Domeniile Prince Matei Bistrot Alb (Feteasca Regala + Feteasca Alba),
  2. Domeniile Prince Matei Bistrot Rose (Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir),
  3. Domeniile Prince Matei Bistrot Rosu (Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon),
  4. Domeniile Prince Matei Petit Matei (Merlot),
  5. Domeniile Prince Matei Prince Matei (Merlot Rezerva).

Alegerea mea, a fost Prince Matei. Este un vin serios cum ar zice unii, un vin care se respecta rigorile soiului cum ar zice Narcis. Cu foarte multe arome primare, secundare si tertiare. Este un vin perfect din multe puncte de vedere (culoare, corp, tanini), iar cel pe care l-am avut pe masa a fost produs in 2013. De retinut ca editia Prince Matei este produsa din 1998 încoace. Boabele culese manual, vinificarea atenta si maturarea in barrique si sticla au transformat strugurii din via veche de 40 de ani intr-un vin cu un caracter complex, care se dezvaluie numai celui care are rabdare. Producatorul recomanda sa fie aerat minim 20-30 minute inainte de consum pentru o experienta senzoriala completa, lucru care s-a si intamplat in degustarea noastra.

Intucat, in general, aleg albele, pre-comanda mea la C House a fost paste cu sos alb si carne de pui la cuptor. Din fericire, pentru ca au fost excelente, am apucat sa le savurez inainte de vinurile rosii. Asdar, ca la carte – vin alb – paste. Cu toate astea as fi dat jumatate din luna pentru o friptura de vita pentru a o savura langa Prince Matei.

De remarcat ca seara a fost animata si “explicata” de somelierul cramei Vasile Ghimpu.

 

A!!! Si er sa uit! Am castigat din nou la tragerea la sorti vinul ales 😛 Doresc mult succes competitorilor.