Evadare in Dealu Mare 2022

Hai ca se poate!

Am participat cu placere la un eveniment inedit organizat de Asociatia Dealu Mare.

De ce zic ca se poate? Pentru ca o sumedenie de crame din Dealul Mare s-au asociat sub o singura umbrela care sa le reprezeinte interesele. Au lasat la o parte orgoliile, diferentele de dimensiune, de stil si de orice altceva si au reusit sa folormeze o asociatie. Asa da!

Organizatorii puneau la bataie mai multe trasee, fiecare traseu urmand sa viziteze 3 crame. Dupa lungi dezbateri s-a decis ca Asociatia Bloggerilor Olteni sa mearga pe traseul nr 1.

Traseul numarul 1 a inclus 3 crame: Domeniul AristiteiDagon Clan si Davino. Ordine a fost chiar cea prezentata.

Ce mi-a placut cel mai mult a fost ospitalitatea si naturaletea gazdelor. Se vedea ca inteleg rolul unei degustari la crama, ca le plac vizitatorii si ca fac vin cu placere.

La Domeniul Aristitei am dat peste o crama mica si in acelasi timp super dotata. N-au facut turul cramei, ne-au bagat in “laboratorul” de vinuri si ne-au raspuns la intrebari fara perdele. Toate vinurile au fost deosebite! M-a dat pe spate rose-ul lor intitluat Vizionar Rosé, pe care il puteti comand online de pe site-ul lor https://www.domeniularistitei.ro/produs/vizionar-rose Este un vin realizat din Burgund si Feteasca Neagra, ce impresioneaza prin intensitatea aromelor de coacaze, visine si coarne rosii, prin caracterul usor citric si prin gustul intens, racoritor si prelung. Tot la ei ne-a placut si pairingul alimentar care au incercat sa il faca cu produse regioanel. Jos palaria.

La Dagon am dat peste o crama micuta dar cu un marketing de exceptie. Si cand zic marketing nu ma refer doar la marketing-ul exterior ci si la cel interior: produsul. Toate produsele lor sunt cupaje, faurite pentru a ascunde orice imperfectiune si a scoate in fata ce a vrut oenologul. Cireasa de pe tort a fost degustarea de vinuri direct din rezervor (tank), care a fost deliciul publicului, acestia inghesuindu-se sa prinda fiecare picatura. De la ei, am preferat Merlot-ul, Dagon Got Merlot 2019, pe care il puteti comadna de pe site-ul lor  https://dagon.ro/produs/dagon-got-merlot-2019/ la pretul de 150 lei. In ceea ce priveste pairring-ul alimentar, mi-a placut zacusa proprie pe care o tineau la pastrat intr-un beci, sub un deal, la cativa zeci de metri sub pamant.

Nu este de mrare ca fiecare din aceste crame au site propriu pentru vanzarea produselor, doar au si o asociatie.

La Davino am dat peste o crama mare cu multe vinuri.

Experienta evenimentului per ansamblu este una deosebita. De la oameni, la produse, la locuri totul a fost bine ales!

Fericirea cred ca se citeste pe chipurile noastre.