Domeniile Averesti si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

domeniile averesti

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele cramei Averesti si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Restaurantului Casa Chincea.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 5 imperecheri realizate cu maiestrie de Alin Sintimbrean (DictionarCulinar.ro):

1. Zghihara Averesti sec – Camembert + crackers
2. Chardonnay Averesti sec – Havarti cu pere
3. Busuioaca de Averesti – Rosé sec – Emmentaler + struguri rose
4. Feteasca Neagra sec – Gouda
5. Busuioaca de Averesti – Rosé – Brie au Bleu + struguri albi

Alegerea mea a fost Zghihara Averesti sec – Camembert + crackers.

Ceea ce imi place la Delaco este ca branzeturile au mereu acelasi gust. E un lucru mare. Delaco este unul din cei mai mari jucatori de pe piata de branzeturi din Romania, parte integranta a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata de lactate la nivel mondial. Este importator exclusiv al unor branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla, Joya sau Milkana. Camembert-ul, simbol national al Frantei, s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârsitul secolului 18 si este una din brnazeturile mele preferate, pentru textura catifelata si gustul de ciupercute.

MC-ul degustarii in materie de vinuri a fost Narci Neagoe. De la el am aflat ca Zghihara este o denumire pocita de la ghiara. Oricum vinul este aparte, are miros deosebit, are gust deosebit, dar totul altfel… Postgustul este foarte scurt. Combinatia cu Camembert vine ca o manusa, ambele fiind parca din aceeasi poveste.

Atingand si problema markentig-ului este pentru prima data cand vad la o degustare o sticla mai mare de 800 ml. Ca ideee, totul putea sa merga rau daca licoarea din sticla nu era pe masura. Totusi firma a avut grija sa puna sub capac produsul corect. Trebui sa vedeti cum arata sticla de Busuioaca de Averesti si mai ales sa o gustati.

Concluzie > Avantaj competitiv: altfel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *