Domeniile Samburesti si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele cramei Domeniile Samburesti si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Restaurantului Casa Chincea.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 5 imperecheri realizate cu maiestrie de Alin Sintimbrean (DictionarCulinar.ro):

1. Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti – Mozzarella Delaco + busuioc

2. Chardonnay Domeniile Samburesti – Havarti Delaco D’Exceptie + pere

3. Roze Domeniile Samburesti – Cascaval Sofia Delaco + covrigei

4. Merlot Domeniile Samburesti – Maasdam Delaco D’Exceptie + mere

5. Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie + otet balsamic si piper mozaic

Alegerea mea a fost Roze Domeniile Samburesti – Cascaval Sofia Delaco + covrigei, cu toate astea branza care mi-a placut cel mai mult a fost Havarti Delaco D’Exceptie.

Experienta care mi-a marcat seara a fost noul tip de branza. Havarti este o branza daneza aromata si cremoasa, obtinuta din lapte de vaca. Numele provine din anul 1852, din regiunea Havarthigaard in Øverød. Este maturata timp de 2-3 luni minimum. Este o alegere buna pentru cei care prefera branzele cu arome medii (ca mine).  Nu are un gust pregnant ca o brnaza cu muceagi albastru, dar nu esti nici neutra ca mozzarella. Imi place ca are gustul dulceag si o tenta de acid in acelasi timp ce textura este moale, catifelata, topindu-se incet.

Asa cum am aflat de la Narcis Neagoe, povestitorul vinurilor, la un vin rose apreciem in primul rand aciditatea. Ro(s)ze-ul de Samburesti a fost la inaltime, cu o aciditate ridicata, arome de fructe rosii (fragi și coacăze) si o culoare placuta. Incet-incet incep sa ma prind de combinatii. Asocierea cu cascavalul s-a facut prin prisma acid-gras rezultand astfel o combinatie optima.

Daca as descrie cele 3 elemente ale degustarii, branza, vinul si combinatia as zice cam asa: calsic, acid, la-fix!

 

Atingand si problema markentig-ului avantajul celor de la Samburesti, pe lanaga produsul bun, este prezentarea. Toate produsele se bucura de etichete cu un design placut care scot bine in evidenta denumirea produslui. Nu acelasi lucur se poate spune despre site, care desi urmeaza linia produselor pe langa alte mici detalii este non-responsiv.

In ceea ce ii priveste pe cei de la Delaco, etichetele sunt rafinate, pastreaza tema generala a firmei si culorile. Un exemplu de urmat.

Concluzie > Avantaj competitiv: eticheta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *