Domeniul Vladoi si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele cramei Domeniul Vladoi si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Restaurantului Marmara.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 6 imperecheri si o surpriza:

Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria 2016 – Mozzarella + busuioc
Sauvignon Blanc Anca Maria 2016 – Brie – Ile de France + covrigei Grand Papa
Chardonnay Pivnita Basarabilor 2016 – Havarti + pere
Pinot Grigio Rose fumee 2016 – Maasdam + struguri roz
Cuvee Primeur Anca Maria 2016 Feteasca Neagra, Syrah si Merlot – Gouda + piper mozaic + covrigei
Cabernet Sauvignon Dinastia Basarabi 2013

Surpriza a fost un vin spumant, oferit ca “aperitif”.

Alegerea mea a fost Sauvignon Blanc Anca Maria 2016 –Brie – Ile de France + covrigei Grand Papa.

Despre savoarea brie-ei am tot scris, am sa ma limitez la aminti ca denumirea ei vine după provincia cu acelasi nume si ca brie este considerata regina branzeturilor frantuzesti.

VinulAnca Maria – Sauvignon Blanc are arome olfactive puternice ce ies bine in evidenta, tradeaza prospetime si note vegetale elegante (urzica, soc si ardei gras). Gustul sau surprinde cu o mineralitate ridicata, specifica arealului Siminoc si mai ales zonei Murfatlar.

 

Combinatia celor doua a fost cea mai reusita a serii. Fapt cconfirmat de numarul mare de voturi.

Daca as descrie cele 3 elemente ale degustarii, branza, vinul si combinatia as zice cam asa: cremos, aromat, potirivit.

Daca intr-un articol precedent vorbeam despre avantaje competitive si luasem in discutie numele… astazi voi lua in discutie produsul.

Sa incep cu rezumatul: este prima degustare de vin la care imi plac toate vinurile.

Initial cand am aflat ca Anca Maria este numele someliero-proprietaro-vinifactorului m-am gandit ca exista cineva pe lumea asta mai ingamfat ca mine. Spre desosebire de mine are cu ce.

Poate ca varsta tanara cu gusturile ei (Anca Maria are doar 27 de ani) face ca potivirea aromelor vinurilir sa fie facuta pe gusturile mele. Fiecare vin m-a impresionat placut. Chiar la vinuril “grele” taninii au fost pe gustul meu! Asa da!

Oricine vrea sa vanda. Dar multi isi pun toate sperentele in marketing si publicitate. Nu asta este totul. Fara un produs bun incet incet lumea se lamureste. Invers, cand ai un produs bun nu trebue sa faci nimic doar sa astepti ca lumea sa il  guste si sa il indrageasca. Sau poti sa il si promovezi. Ai ce! Asa fac si cei de la Domeniul Vladoi. Faceti ca ei! Si produs bun si promovat!

 

 

Concluzie > Avantaj cometitiv: produsul. WOW!