Viile Metamorfosis si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin3

O noua degustare de Branzeturi cum se… cuVin, de data aceasta am degustat produsele cramei Metamorfosis si, ca de fiecare data, branzeturile lui Delaco in locatia Restaurantului Casa Romanescu.

Evenimentul “Branzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro si Asociatiei Bloggerilor Olteni.

Au fost 5 imperecheri realizate cu maiestrie de Daniel Botea:

1. Coltul Pietrei Sauvignon Blanc + Aperifrais Ile de France,
2. Coltul Pietrei Rose + Havarti Castello si Emmentaler Delaco,
3. Via Marchizului Negru de Dragasani + Cascaval Sofia Delaco,
4. Coltul Pietrei Syrah + Grand Blue Delaco,
5. Cantus Primus Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco.

Sarbatoarea gusturilor autentice a continuat cu un eveniment rafinat desfasurat la Casa Universitarilor, unde pasiunea pentru vin si branzeturi a adus impreuna degustatori curiosi si rafinati. Gazdele noastre, Valerica Coza de la Viile Metamorfosis si Daniel Botea – ambasador al gustului branzeturilor fine de la Delaco, ne-au purtat printr-o calatorie senzoriala memorabila.

Alegerea mea a fost Negru de Dragasani + Cascaval Sofia.
Am ales ca pereche favorita vinul Negru de Dragasani si Cascavalul Sofia Delaco – o combinatie care m-a cucerit prin autenticitate si echilibru.

Vinul – Negru de Dragasani
Acest soi autohton m-a surprins placut prin intensitatea aromatica si structura eleganta. Vin sec, cu o culoare rubinie profunda, dezvaluie la nas note de fructe negre coapte, usor condimentate. Aciditatea este bine echilibrata, iar taninurile sunt fine, oferind o persistenta aromata lunga si satisfacatoare.

O informatie interesanta aflata in cadrul degustarii este ca acest soi romanesc este considerat un descendent nobil al Negrului Vartos, fiind tot mai apreciat la nivel international.

Branza – Cascaval Sofia
Cascavalul Sofia de la Delaco impresioneaza prin textura sa ferma si semitare, specifica branzeturilor maturate prin metoda Pasta Filata. La evaluarea vizuala, am remarcat culoarea galbena uniforma, fara gauri evidente, cu o pasta compacta si o crusta discreta, semn al maturarii echilibrate.
Olfactiv, branza emana arome delicate de lapte proaspat, iar gustul sau este usor sarat, rotund si prietenos. In cavitatea bucala, cascavalul se comporta onctuos, cu o structura bine definita si o aroma care persista subtil, lasand o impresie fina si reconfortanta. La sfarsitul zilei este cascavalul de dimineata.

Armonia dintre vin si branza
Negrul de Dragasani si Cascavalul Sofia se completeaza reciproc intr-o simfonie gustativa echilibrata. Corpul vinului pune in valoare savoarea branzei, in timp ce textura semitare a cascavalului netezeste taninurile, creand o experienta rotunda si armonioasa. De la Daniel am aflat ca aceasta combinatie se bazeaza pe traditie – vinul locului, branza locului.

Este genul de asociere care nu doar ca functioneaza, dar si starneste pofta de explorare – deopotriva a vinurilor romanesti si a branzeturilor atent selectionate.

Daca vorbim despre marketing, vedem ca o companie de nivel international, grupul italian Marchese Antinori – care detine afaceri cu vin in Europa, SUA si America de Sud, stie sa faca site-uri si concepte, de la un site care are toate sectiunile necesare unei crame, pana la un cos de cumparaturi nu numai cu vinuri dar si cu pachete de vizitare!

Asa da! Asigura-te ca ai site-ul perfect! Hai la un Atelier de cupaje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *